Výstava v roce 2024 je až 19. října!

Minerál klub, z. s. Jablonec nad Nisou v roce 2024 pořádá další prodejní a výměnnou výstavu minerálů, drahých kamenů a zkamenělin. Samozřejmě budou k vidění i ke koupi rukodělné výrobky, tedy hlavně šperky.

Takhle to na jabloneckých výstavách běžně vypadá, ale vy se tam ještě vejdete! 🙂

Jablonecká výstava je známá svým domáckým prostředím, vstřícným jednáním k vystavovatelům i návštěvníkům a rozmanitým sortimentem. Každý si přijde na své! Letitý sběratel – kamenář, úplný začátečník, zvídavé dítě i dáma, která se ráda zdobí netradičními a originálními šperky.

Vedení jabloneckého Gymnázia U Balvanu opět poskytlo své prostory na chodbách a v tělocvičně, což předpokládá náročnou páteční přípravu a pak zase úklid po akci. Je hezké, že studenti pomohou většinou už starším členům organizačního týmu s nošením stolů a židlí. „Sami bychom to už nezvládli a studenti si přivydělají nějakou tu korunu,“ říká dlouholetý jednatel klubu Antonín Zajíček.

„Účast vystavovatelů bude jako každoročně hojná a pestrá,“ sděluje tajemnice klubu Milena Petráková, která má přehled o všem, co se v klubu děje.

Velmi oblíbenou službou, kterou návštěvníkům odborníci z Minerál klubu, z. s. Jablonec nad Nisou nabízejí, je určování nerostů a minerálů zdarma. „Skoro každý má doma svůj oblíbený kamínek a není si jistý, co to je a odkud to je. Na naší výstavě má jedinečnou možnost to zjistit,“ láká předseda klubu Jan Goll.

Těšíme se na vás v sobotu 19. října 2024 od 9 do 14 hodin v Gymnáziu U Balvanu v Jablonci nad Nisou!

Poděkování náleží Statutárnímu městu Jablonec nad Nisou, které tuto už tradiční akci opět finančně podpořilo.

září 2024, aš

http://mineralklub-jbc.cz/wp-content/uploads/2024/09/Mineral.klub-letak-A5-2024-6.pdf

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.