Výstava předčila očekávání

V Jablonci nad Nisou se na Gymnáziu U Balvanu v první říjnovou sobotu v r. 2022 konala výměnná a prodejní výstava minerálů, zkamenělin, drahých kamenů a šperků z nich, kterou pořádal Minerál klub, z. s. Jablonec nad Nisou.

Po tak dlouhé vynucené odmlce nebyla velká očekávání a objevily se i hlasy, jestli na nás naši příznivci nezapomněli. Úspěch výstavy se vždy odvíjí od obsazení vystavovateli a prodejci s kvalitním a různorodým zbožím a hlavně je závislý na návštěvnosti těch, kdo chtějí vidět, vyměňovat a kupovat. Už za pár desítek minut bylo ale jasné, že obavy pořadatelů byly liché. Vystavovatelé měli o akci zájem a návštěvníků přišlo na čtyři stovky!

„Vystavovateli jsme obsadili všechna naplánovaná místa. Všichni si pamatovali, že jabloneckou výstavu se vyplatí absolvovat,“ spokojeně konstatuje tajemnice klubu Milena, která měla spoustu práce s administrací vystavovatelů a pak s pokladnou u vchodu na výstaviště.

Výstavu si pochvaloval i jednatel klubu Antonín: „Jsem moc rád, že mohu poděkovat všem vystavovatelům za účast, návštěvníkům za zájem a organizátorům za skvěle zvládnutou akci.“ Nemalý dík patří také vedení gymnázia za vstřícnost a studentům za pomoc s rozmístěním a úklidem nábytku. „Uf, je to dřina, ale beru to místo posilovny. A ještě si něco vydělám,“ říká jeden ze siláků.

„Statutární město Jablonec nad Nisou svou finanční podporou výrazně přispělo k bezproblémovému a klidnému průběhu celé akce. Jeho zájmu o aktivity našeho klubu si velmi vážíme,“ sdělil předseda Jan G.

Členové zapsaného spolku Minerál klub Jablonec nad Nisou už teď myslí na další ročník tradiční výstavy a přicházejí s návrhy, jak ještě více zlepšit jeho propagaci a celkový pohodový průběh nejen pro vystavovatele a návštěvníky, ale i pro samotné organizátory.

Fotografoval bv

(aš)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.