Naše výstava se vydařila

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

V sobotu 3. října 2015 si do jabloneckého Gymnázia U Balvanu našlo cestu na čtyři sta návštěvníků už 32. výměnné a prodejní výstavy minerálů, drahých kamenů, zkamenělin a šperků z přírodních kamenů. Tuto výstavu pořádal náš spolek Minerál klub Jablonec nad Nisou, z. s.

Nemnoho pořadatelů si hravě poradilo s velkým nárůstem počtu vystavovatelů, se zájmem o určování kamenů a i s nefunkčním kioskem na kávu.

Opravdu nebývalý zájem byl o určování přinesených vzorků! Naši dva přední odborníci Josef Vybíral a RNDr. Páša byli od devíti do čtrnácti hodin v obležení velkých i malých návštěvníků, mužů, žen i dětí.  Každý se chtěl dozvědět, jaký že to má doma kamínek. Všichni odešli s odpovědí! Tahle služba, kterou poskytuje náš klub zdarma, se ukázala jako velmi žádaná. „Dělali jsme to vždycky,“ říká jednatel klubu Antonín Zajíček, „ale letos poprvé jsme ji zvlášť nabízeli a propagovali v médiích. No, a na výstavě ani nebylo informačních tabulí třeba. Lidé rádi postáli tam, kde byl hrozen zvědavců, a poslouchali výklad našich členů. Tuto akci budeme určitě zase za rok opakovat.“

Letošní výstava byla pro pořadatele úspěšná a určitě se líbila i návštěvníkům.
Minerál klub Jablonec nad Nisou, z. s. je otevřen i novým členům. Stačí přijít na pravidelnou schůzi, která je vždy poslední čtvrtek v měsíci od 16. hodin v salónku restaurace U Papouška v Jablonci n. N.

Ilustrační foto: jš
(aš)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.