Jablonecká výstava má stále větší oblibu

V sobotu 5. října 2019 se v prostorách jabloneckého Gymnázia U Balvanu konala 36. výstava minerálů, zkamenělin, polodrahokamů, drahých kamenů a výrobků z nich. Výstavu za podpory Statutárního města Jablonec nad Nisou pořádal samozřejmě opět Minerál klub z. s. Jablonec nad Nisou.

Akci, která trvala pouze od 9 do 14 hodin, navštívilo šest stovek platících zájemců o neživou přírodu. Dorazil dokonce autobus s německými mineralogy. Kromě expozic dva a třiceti vystavovatelů většinou z České republiky byl velkým tahákem koutek se čtyřmi speciálními odborníky Minerál klubu z. s. Jablonec nad Nisou. Zde se zájemcům naprosto zdarma dostalo odborného poradenství ve smyslu určování donesených hornin a minerálů. K dispozici byl i speciální přístroj pro přesné určování – spektometr Reiner XRF forescent. Této služby využila padesátka návštěvníků. Nejzajímavějším určeným vzorkem byl vanadinit z Maroka.

Jablonecká výstava je příznivě hodnocena nejen návštěvníky, ale i vystavovateli. Ti si cení neobvykle přátelského a domáckého prostředí, které na jiných výstavách mnohdy chybí.

Příští výstava minerálů, zkamenělin, polodrahokamů a drahokamů a výrobku z nich se v Jablonci nad Nisou bude opět konat v Gymnáziu U Balvanu, ale tentokrát už v září, a to 19. září 2020. Těšíme se na Vás!!!

Minerál klub z. s. Jablonec na Nisou má více než čtyřicet členů a stále přibírá další a další aktivní zájemce a zájemkyně o neživou přírodu. Klub se scházejí každý poslední čtvrtek v měsíci v salónku restaurace U Papouška v Jablonci nad Nisou.

Jablonec nad Nisou, listopad 2019

Akce se konala za laskavé podpory Statutárního města Jablonec nad Nisou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.