Konečně máme fotogalerii

Tomuto webu bylo dlouho vyčítáno, že není v něm na co koukat, protože tam nemáme žádné obrázky kamenů z našich sbírek. Ono to totiž není jen tak dobře nafotit kámen, aby to stálo za to. Nejsme žádní profesionálové, ani nemáme kdovíjaké vybavení. Opravdu jsme se ale snažili, aby na snímcích nebyly zbytečné odlesky, rušivé stíny a rozmazané plošky. Věříme, že bude k poznání, co na nich je.

Naše filozofie je, že ten, kdo zná náš region se hravě orientuje v lokalitách a snadno si dovede dát vše do souvislostí.  Ten, kdo se u nás nevyzná, ať si pohledá. Nechceme dávat nikomu návod, kam jít, kde hledat a jak se ke krásným vzorkům dostat. Odkazy z GPS tu fakt nenajdete.

Jsme vášniví kamenáři – amatéři, tak to prosím berte. Nemáme ambice dělat vědecké webové stránky. Nás baví kameny hledat, nacházet, sbírat, tahat v batohu, čistit, zpracovávat řezáním a leštěním, dát do vitríny a kochat se jejich krásou a jedinečností. Náramně nás baví si o zážitcích okolo kamenů a výprav za nimi donekonečna vyprávět s podobně potrefenými jedinci. Proto máme svůj klub a jezdíme na výstavy minerálů, zkamenělin a také šperků z přírodních kamenů. Mezi vystavovateli jsme ve svém živlu! Obdivujeme jejich kousky a chlubíme se svými. A vše musíme pochopitelně řádně okomentovat.

V budoucnu chceme na našich stránkách otevřít také okénko pro zkameněliny. Těmi se několik z nás dlouhodobě zabývá. Taková dobře vyvedená prvohorní přeslička nebo rybka z permu nebo zkamenělé dřevo od Nové Paky polaskají oko nejednoho sběratele. No, a trilobiti z českého Barrandienu jsou prostě nezbytná klasika. Těšte se.

Takže, vážení čtenáři, berte naši nabídku Kamení našeho regionu – fotogalerie v horní liště hlavní stránky jako potěšení nad obrázky a i jako takový malý kvíz. Kdo chce, ten najde.

Liberec 18/03/2017
aš a Liberečák

Tak schválně! Odkud jsou tyto pěkné vzorečky?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.